Novosti

Nova Mazda6 ima zadnji pogon i izgleda moćno

Nova Mazda6 ima zadnji pogon i izgleda moćno
Foto: Mazda promo | Nova Mazda6 ima zadnji pogon i izgleda moćno

Automobil je debitovao u Kini, a nažalost nežemo ga videti na evropskim putevima.

Zaljubljenici u Mazdu već neko vrijeme priželjkuju vijesti o novoj "šestici", ali ih dugo nije bilo.

Što se tiče evropskog tržišta, čeka se da zalihe aktuelnog modela isteknu, pa će ime modela i njegov oblik karoserije otići u istoriju.

Ali nova Mazda6, tačnije EZ-6, je limuzina koju proizvodi Changan, Mazdin kineski partner u zajedničkom preduzeću u toj zemlji, predstavljena je na sajmu automobila u Pekingu.

Proizvodnja novog modela počeće pre kraja godine, a kao tržište se, barem za sada, pominje samo Kina.

Trafika, prodavnica, market, benzinska pumpa – izaberi neku od dostupnih lokacija i iskoristi novu opciju za isplatu već danas!

Ovaj automobil će u jednoj verziji pokretati isključivo elektromotor, dok će u drugoj biti opremljen i benzinskim motorom kao generatorom električne energije za produžetak dometa.

Dimenzije limuzine EZ-6 su (d/š/v) 4921/1890/1485 mm, a u čisto električnoj opciji će imati savršenu distribuciju težine 50:50.

Mazda je saopštila da će električna verzija imati domet od 600 km, dok će sa benzinskim motorom biti produžen na čak 1000 km sa jednim rezervoarom goriva i punom baterijom.

Ostali tehnički detalji nisu zvanično poznati, ali se na osnovu srodnih modela kompanije Changan očekuje da bi EZ-6 mogao da stigne u dve verzije baterije, sa 58,9 kWh i 66,8 kWh, koje pokreće pozadi smješten elektromotor sa 215 KS ili 255 KS.

Za sada nema informacija o benzinskom motoru koji usluži kao generator struje.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije