Novosti

Šesto izdanje „OneLife Rallyja“ ove godine zaobilazi Sarajevo

Šesto izdanje „OneLife Rallyja“ ove godine zaobilazi Sarajevo
Foto: N.N. | Šesto izdanje „OneLife Rallyja“ ove godine zaobilazi Sarajevo

SARAJEVO - Šesto izdanje OneLife Rallyja održava se od 25. juna do 2. jula, a ove godine ljubitelji automobila u Sarajevu neće moći uživati u paradi egzotičnih i prestižnih automobila marki Ferrari, Lamborghini, Porsche, Bentley, Maserati...

Ove godine on je krenuo iz Rige i ide preko Varšave, High Tatrasa, Ljubljane, Trsta, Splita i stiže u Porto Novi u Crnoj Gori, gdje će biti završeno ovogodišnje druženje.

Dio ovog zanimljivog putujućeg karavana je i Irfan Tepić, majstor za šišanje, uređivanje i brijanje muške brade, ambasador poznatog engleskog brenda za muškarce Dapper Dan i vlasnik brijačnice Berber.ba, te osnivač “Berber schoola”.

„Cijeli život putujem širom svijeta, a ovo je sigurno jedno putovanje koje ću pamtiti do kraja života. Drago mi je da sam dio OneLife Rallyja. Za vozače ovih supersportskih automobila vožnja je užitak i životna filozofija. Njihov cilj nije trka i reli kao vid takmičenja, već samo uživanje u vožnji, krajolicima i gastronomskoj ponudi zemalja koje posjećuju. Svake godine na popis stavljaju različite zemlje i gradove kroz koje prolaze, kako zbog želje vozača, tako i zbog brojne publike koja ih prati“, kaže Irfan Tepić.

Kako kaže sa organizatorima „OneLife Rallyja“ se upoznao prije pet godina u Dubrovniku.

„Nakon Dubrovnika smo ostali u kontaktu i tako je nastalo jedno divno prijateljstvo, a kao kruna stigao je poziv da budem dio ovog putujućeg karavana luksuznih automobila koji koštaju nekoliko stotina hiljada eura. Organizatori su prošle godine bili u mom salonu na Ilidži, gdje sam im napravio imidže za nastavak putovanja. Početkom godine stigao je poziv da se priključim ovogodišnjem događaju i za sedam dana proći ćemo kroz sedam država. Na „OneLife Rallyju“ brinuću o imidžima najpoznatijih učesnika putujućeg karavana, a imat ću i nekoliko svojih performanasa sa vatrom po kojima sam poznat širom svijeta“, kaže Irfan Tepić koji se nada da će se „OneLife Rally“ već naredne godine vratiti u Bosnu i Hercegovinu.

Atrakcija ove godine je Bugatti Chiron Pur Sport, jedan od najbržih automobila na svijetu koji može dostići najveću brzinu od 489 kilometara na sat, a čija je vrijednost 5,5 miliona evra.

Nik Papič, izvršni direktor i suosnivač „OneLife Rallyja“, kojeg sa Tepićem veže dugogodišnje prijateljstvo, ističe da učesnici ne voze zbog brzine.

„Volimo automobile, istraživanje novih mjesta, putovanja i uživanje u onome što svaki grad nudi. Od 2017. godine „OneLife Rally“ jedini je otvorenog tipa na svijetu. To znači da nije ograđen i da svaki od posjetilaca može prići automobilu, fotografirati se pored njega, a u nekim slučajevima čak i sjesti u njega. Prošle godine „OneLife Rally“ posjetilo je više od 100.000 ljudi, a Sarajevo je bilo jedan od domaćina. Predstavljajući posebno dizajnirane i modificirane super automobile, „OneLife Rally“ daje glas automobilskim entuzijastima iz cijelog svijeta. Međunarodna reli zajednica i utjecajne osobe pomno ga prate i iznimno ga cijene i zbog njegove humanitarne note“, kaže Papič.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije