Novosti

Poznata snaga novog Ford Mustang Hibrida

Poznata snaga novog Ford Mustang Hibrida
Foto: N.N. | Poznata snaga novog Ford Mustang Hibrida

Kompanija Ford je već najavila da će Mustang sa hibridnim pogonskim sklopom biti orijentisan na performanse poput modela sa V8 agregatom, a sada smo dobili informacije i koliku bi zapravo snagu mogao imati.

Naime, u jednom izvještaju se navodi da će najavljeni Mustang hybrid najvjerovatnije posjedovati četvorocilindarski EcoBoost agregat radne zapremine 2,3 litara.

Takođe se navodi da će elektromotor biti smješten između gore pomenutog agregata i transmisije. Kada već pominjemo transmisiju, da napomenemo i da bi nova verzija modela Mustang mogla imati desetostepeni automatski mjenjač.

Takođe je navedeno da će novi model biti konvencionalni hibrid, a ne plug-in. Ako je to zaista tačno, novi Mustang će samo na električnu energiju moći da pređe veoma male distance i to pri maloj brzini.

Što se performansi tiče, u izvještaju se navodi da bi hibridni pogosnki sklop nove verzije modela Mustang mogao razvijati oko 400 konjskih snaga i preko 540 Nm obrtnog momenta.

 Naravno, to još uvijek nije zvanično potvrđeno, te informaciju uzimamo sa dozom rezerve.

 Međutim, ako je to zaista tačno, onda bi nova verzija Fordovog modela zaista imala performanse slične onima kakve ima Mustan GT, čiji V8 agregat razvija 460 konjskih snaga i 568 Nm obrtnog momenta.

Ako sve ispadne kako treba, hibridni Mustang će iz mjesta do 100 km/h ubrzavati za manje od pet sekundi.

Sa druge strane, ako fokus zaista bude usmjeren na performanse, novi, hibridni Mustang neće biti puno efikasniji i ekonomičniji od modela sa samo EcoBoost agregatom.

Bez obzira na konačne performanse, očekuju se određene stilske modifikacije, koje će najvjerovatnije biti minimalne...

(NN/vrelegume.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije