Novosti

Suzuki Jimny premijerno na sajmu

Suzuki Jimny premijerno na sajmu
Foto: B92 | Suzuki Jimny premijerno na sajmu

Na štandu Suzukija, u hali 1, srpsku premijeru imao je novi Jimny, a predstavljeni su i Swift Sport, kao i restilizovana Vitara i Swift Hybrid.

Novi Suzuki Jimny jedna je od zvezda ovogodišnjeg, 54. međunarodnog salona automobila, koji se u Beogradu održava od 22. do 31. marta, a svakako prva zvijezda štanda japanskog proizvođača.

Jimny je na sajmu debitovao u najboljem izdanju – sa najbogatijem paketom, uz dodatnu opreme koju je obezbijedio srpski uvoznik Suzukija, Euro Sumar.

Ovaj mali, a moćni terenac imao je svetsku premijeru u jesen 2018. na pariskom auto-salonu.

Suzuki je za pogon odabrao novi četvorocilindarski benzinac zapremine 1.462 ccm koji proizvodi 102 ks (75 kW) pri 6.000 o/min i raspolaže sa maksimalnim obrtnim momentom od 130 Nm, pri 4.000 o/min.

Motor je standardno uparen sa petobrzinskim manuelnim mjenjačem, dok je kao opcija na raspolaganju i unapređeni četvorobrzinski automatik.

Snaga se na sva 4 točka pomoću Suzukijevog Allgrip Pro AWD sistema. Dozvoljeni napadni ugao prilikom prilaska prepreci je 37 stepeni, a pri silasku ovaj ugao iznosi 49 stepeni.

Na istaknutom mjestu na štandu Suzukija - po prvi put pred masovnom publikom u Srbiji, nalazi se novi Swift Sport.

Na istom štandu u hali 1, izložen je i Swift Hybrid, sa takozvanim "blagim hibridnim pogonom", zatim Ignis sa pogonom na prednje točkove i paketima opreme Premium i Elegance.

Među eksponatima je i Suzukijev prodajni hit u Evropi – redizajnirana Vitara u verzijama 1.4 Premium, 1.4 Elegance i 1.4 Excusive 4WD 6AT (sa šestostepenim automatskim mjenjačem i posebnom dodatnom opremom), kao i S-Cross 1.4 Elegance.

Za ljubitelje dvotočkaša, u hali 2C izložena je bezmalo kompletna postavka Suzukijevih vrhunskih motocikala i skutera dostupna kupcima: GSX-R 1000, V-STROM 250, V-STROM 650, V-STROM 650 XT, V-STROM 1000, SV 650, GSX-S 750, ADDRESS 110, BURGMAN 400 i BURGMAN 650 EXECUTIVE.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije