Mogućnosti

Alfa Romeo Tonale nije briljirao na "testu sjevernog jelena" (VIDEO)

Alfa Romeo Tonale nije briljirao na "testu sjevernog jelena" (VIDEO)
Foto: Alfa Romeo promo | Alfa Romeo Tonale nije briljirao na "testu sjevernog jelena" (VIDEO)
Nezavisne novine

Alfa Romeu se mnogo toga može zamjeriti, ali to svakako nisu vozne karakteristike.

Hoće li se to promeniti? Vrlo lako, a glavni krivac bi mogao biti dijeljenje mehaničkih platformi između brendova u okviru Stellantisa.

Tonale je stigao, ali osim prepoznatljivog Alfinog dizajna, ovaj kompaktni SUV ima i gomilu elemenata koje dijeli sa drugim automobilima. Osnova dolazi iz FCA, a koristi je nekoliko modela koji su na tržištu barem desetak godina.

Nedavno se Tonale našao na tzv. "testu sjevernog jelena", na španskom km77.com. Cilj je jasan, a to je da SUV savlada poligon brzinom od 77 km/h.

To mu nije pošlo za rukom, a nisu pomogli ni modifikovano vješanje, ni veće felne od 20 inča sa gumama Pirelli P zero dimenzija 235/40, prenosi B92.

Tonale je uspio da savlada poligon tek kada je brzina smanjena na 74 km/h, što je lošije od konkurencije. Na primjer, teži Mini Countryman obavlja isti manevar pri 79 km/h.

Nema sumnje da će elektronika morati da se doradi, jer od toga umnogome zavisi kako će se izvršiti manevar nagle promjene pravca u vožnji.

U slalomskoj vožnji pri brzini oko 70 km/h, poligon je pređen za 24,9 sekundi, što je na nivou modela Seat Ibiza 1.0 TSI i BMW iX.

Inače, konkretni primjerak modela Tonale pokreće benzinski motor od 130 KS u kombinaciji sa automatskim mjenjačem i pogonom na prednje točkove.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije