Mogućnosti

Alfa Romeo Tonale nije briljirao na "testu sjevernog jelena" (VIDEO)

Alfa Romeo Tonale nije briljirao na "testu sjevernog jelena" (VIDEO)
Foto: Alfa Romeo promo | Alfa Romeo Tonale nije briljirao na "testu sjevernog jelena" (VIDEO)

Alfa Romeu se mnogo toga može zamjeriti, ali to svakako nisu vozne karakteristike.

Hoće li se to promeniti? Vrlo lako, a glavni krivac bi mogao biti dijeljenje mehaničkih platformi između brendova u okviru Stellantisa.

Tonale je stigao, ali osim prepoznatljivog Alfinog dizajna, ovaj kompaktni SUV ima i gomilu elemenata koje dijeli sa drugim automobilima. Osnova dolazi iz FCA, a koristi je nekoliko modela koji su na tržištu barem desetak godina.

Nedavno se Tonale našao na tzv. "testu sjevernog jelena", na španskom km77.com. Cilj je jasan, a to je da SUV savlada poligon brzinom od 77 km/h.

To mu nije pošlo za rukom, a nisu pomogli ni modifikovano vješanje, ni veće felne od 20 inča sa gumama Pirelli P zero dimenzija 235/40, prenosi B92.

Tonale je uspio da savlada poligon tek kada je brzina smanjena na 74 km/h, što je lošije od konkurencije. Na primjer, teži Mini Countryman obavlja isti manevar pri 79 km/h.

Nema sumnje da će elektronika morati da se doradi, jer od toga umnogome zavisi kako će se izvršiti manevar nagle promjene pravca u vožnji.

U slalomskoj vožnji pri brzini oko 70 km/h, poligon je pređen za 24,9 sekundi, što je na nivou modela Seat Ibiza 1.0 TSI i BMW iX.

Inače, konkretni primjerak modela Tonale pokreće benzinski motor od 130 KS u kombinaciji sa automatskim mjenjačem i pogonom na prednje točkove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije