Mogućnosti

Aston Martin koji će "ispaljivati" preko 1.100 KS

Aston Martin koji će "ispaljivati" preko 1.100 KS
Foto: Ilustracija | Aston Martina koji će "ispaljivati preko" 1.1000 KS

Za razliku od mnogobrojnih futurističkih koncepta, koji nikada ne dožive proizvodnju ovaj bolid ćemo na cesti vidjeti kroz nešto više od godinu dana.

Iako je prošlo dosta vremena otkako je Aston Martin razotkrio projekt Valkyre interes ne jenjava. Obožavaoci, ali i konkurencija seciraju svaku dostupnu informaciju, a sada smo obasuti novim fotografijama skoro gotovog automobila.

Majls Nurnberger, šef vanjskog dizajna, potvrdio je kako je eksterijer 95 odsto gotov, što u prevodu znači da sada možemo vidjeti što tačno iščekuje 150 budućih vlasnika.

Uz fotografije stižu i neke osnovne informacije vezane uz zajednički projekat Aston Martina i Red Bull Racinga. Tako nova svjetla daju i do 40 odsto  više svjetla od bilo kojih serijskih u gami Aston Martina, dok je značka modela debljinom od 70 mikrona 30 odsto tanja od dlake kose. Posebna pažnja je posvećena masi, a ova je značka 99,4 odsto lakša od standardne.

Konačno imamo i priliku vidjeti interijer jednog od najskupljih, ali i najbržih bolida koje je cesta ikada vidjela. U centru pažnje su ergonomija, ali i minimalizam epilog čega je ukupna masa od svega 1.030 kilograma. Radi se o automobilu čiji će pogon "ispaljivati" više od 1.100 KS.  

(Index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije