Mogućnosti

Cadillac najavio prvo potpuno električno vozilo

Cadillac najavio prvo potpuno električno vozilo
Foto: N.N. | Cadillac najavio prvo potpuno električno vozilo

​Nekoliko dana nakon što je General Motors najavio da će Cadillac postati vodeći električni model ove kompanije, pojavile su se ilustracije koje prikazuju novi automobil.

Zainteresovani za sada mogu da vide samo fotografije, te nema drugih informacija, tako da se ne zna ni ime, ali ni specifikacije novog modela. Uprkos tome, ilustracije su dovoljan signal da Cadillac planira da agresivno uđe u sferu proizvodnje električnih automobila, te preuzme primat od onih koji se trenutno nalaze na vrhu.

Ilustracije ukazuju da će se prvi električni model pojaviti u obliku terenskog automobila, a kompanija planira da zahvaljujući fleksibilnoj platformi pokrije širok spektar modela – od onih za masovno tržište, do nešto skupljih i luksuznijih vozila.

General Motors je pokazao da je ozbiljan rival na ovom polju, a nakon što je na tržište distribuirao 200 hiljada električnih automobila, a posle Tesla-e koja se nalazi na samom vrhu liste, budući da je broj od 200 hiljada premašila još tokom leta 2018, te Chevrolet-a koji je na drugom mjestu.

(The Verge)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije