Mogućnosti

Da li je ovo potpuno električna Elantra?

Da li je ovo potpuno električna Elantra?
Foto: Ilustracija | Da li je ovo potpuno električna Elantra?

Test automobil skoro potpuno prekriven kamuflažom je uslikan tokom test vožnje, a kako navode ljudi koji su snimili fotografije, Hyundai Leantra je bio nečujan, što je direktan indikator da je riječ o vozilu sa hibridnim ili potpuno električnim pogonom.

U poređenju sa regularnim modelom Elantra, ovaj automobil posjeduje drugačiji dizajn prednjeg branika sa integrisanim LED dnevnim svjetlima, kao i aluminijumske felne kakve su viđene na drugim "čistim" modelima kompanije Hyundai. Čini se da i zadnja svjetla imaju drugačiji dizajn. 

S obzirom da do sada nismo čuli nikakve informacije o tome da je u planu potpuno električna verzija modela Elantra, velike su šanse da automobil na fotografijama posjeduje hibridni pogon. U svakom slučaju, o kakvom god pogonskom sklopu da je riječ, on će vjerovatno biti preuzet sa modela Ioniq, koji se prodaje kao hibrid, plug-in hibrid i kao potpuno električno vozilo.

Najveću sumnju budi otvorena prednja maska, za koju znamo da nema nikakvu ulogu kod vozila sa potpuno električnim pogonom. 

Bez obzira na to da li se radi o čisto električnoj ili plug-in hibridnoj verziji, nova verzija modela Elantra je svakako dio plana kompanije da tokom sljedećih osam godina predstavi čak 38 ekološki prihvatljivih automobila. 

(Vrelegume.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije