Mogućnosti

Da li je ovo prvi hrvatski Bugatti?

Da li je ovo prvi hrvatski Bugatti?
Foto: Bugatti | Da li je ovo prvi hrvatski Bugatti?

Samo nedjelju dana nakon senzacionalne vijesti o preuzimanju Bugattija od strane uspješnog hrvatskog proizvođača supersportskih električnih automobila, kompanije Rimac Automobili, stiže još jedna ništa manje zanimljiva vijest.

Ekstravagantni koncept Vision Le Mans, koga je Bugattijev dizajner Maks Lask predstavio početkom ove godine, najvjerovanije će ugledati svjetlost dana, i to u električnoj verziji za koji će biti zadužena, pogđate - kompanija Rimac.

Pisanje britanskog "Car magazinea", potvrdio je sajt "The Supercar Blog", koji navodi da je dobio čvrstu potvrdu da će Bugatti zaista uskoro napraviti takav automobil.

Dakle, proizvođač najekskluzivnijih sportskih automobila na svijetu, planira da predstavi koncept trkaćeg automobila sa električnim pogonom, koji bi trebalo da isporuči hrvatska kompanija, prenosi "Index".

Time će jedan od najradikalnije dizajniranih automobila današnjice postati realnost. Električni Bugatti Vision Le Mans "će poslužiti kao pokazni primjer tehnologija budućnosti", tvrdi "The Supercar Blog".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije