Mogućnosti

Pratite nas na Google news

Da li ste spremni za novi McLaren 720S Spider

Da li ste spremni za novi McLaren 720S Spider
Foto: N.N. | Da li ste spremni za novi McLaren 720S Spider
N.N.

Britanski brend predstavio nam je novi model otvorenog krova, koji posjeduje isti strukturalni integritet kao kupe i savladava četvrt milje – oko 400 metara – za 10.4 sekunde.

McLarenov novi 720S Spider model je još jedan signal koji nam govori da je britanski brend prešao na sasvim novi nivo kada se govori o superautomobilima. Sa istim četvorolitarskim twin-turbo V8 motorom, prenosom sa dualnim kvalčilom, upravljanjem i vješanjem koje posjeduje 720S Coupe predstavljen prije godinu dana, kabrio varijanta brutalno odgovara ubrzanju Porsche 911 Turbo S modela, ali posjeduje ljudske faktore i ambijent superautomobila koji ga čine savršenim rivalom za Ferrari.

720S je kompletni paket sa pametnim, bezobzirnim engleskim preokretom. U svakoj mjeri, on se veoma lako može nadmetati i pobijediti svog suparnika, Ferrari 488 Spider. Sa bilo koje strane da pogledamo, možemo videti da 720S Spider ima istu aerodinamiku kao i kupe model.

Prateći stope svog kupe rođaja, ovaj roadster model ima poznatu prednju masku sa interesantnim farovima, dok se veće promjene dešavaju iza A stubova, pošto 720S ima krov koji se sklapa, a koji je kreiran od karbona. Iz McLaren brenda kažu da je to najbrži kabrio krov u klasi superautomobila, jer se može podići i spustiti za 11 sekundi, pri brzini od 50 na sat.

Pored vrhunskog krova, ovaj model dolazi opremljen aerodinamičnim podupiračima i aktivnim zadnjim spojlerom, koji se automatski prilagođava u zavisnosti od toga da li je krov spušten ili podignut. Na kraju, ovaj model ima unikatne točkove od 19 i 20 inča, koji dolaze sa Pirelli P Zero ili Pirelli P Zero Corsa gumama.

Poput svih drugih McLaren modela, 720S Spider ima laganu strukturu od karbona, koja je nevjerovatno snažna i rigidna. Težina ovog modela iznosi 1.332 kilograma, što znači da on teži samo 49 kilograma više od kupea.

Njegov četvorolitarski V8 motor proizvodi 710 konjskih snaga i 769 Nm obrtnog momenta, a povezan je sa sedmostepenim sekvencijalnim mjenjačem, koji automobilu pruža mogućnost ubrzanja od 0 do 100 na sat za samo 2.8 sekunde, odnosno od nula do 200 na sat za 7.9 sekundi. Onda kada ima dovoljno prostora, ovaj model može dostići maksimalnu brzinu od 341 kmh sa podignutim krovom, odnosno 325 kmh sa spuštenim.

McLaren 720S Spider je trenutno dostupan za naručivanje, a njegova cijena iznosi 273.000 evra.

(luxlife.rs)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije