Mogućnosti

Evo kako će izgledati benzinske pumpe u budućnosti (VIDEO)

Evo kako će izgledati benzinske pumpe u budućnosti (VIDEO)
Evo kako će izgledati benzinske pumpe u budućnosti (VIDEO)
N.N.

Kako će izgledati benzinske pumpe u budućnosti i hoće li to uopšte više biti benzinske pumpe, ovih dana pokušao nam je dočarati Nissan. Ponudili su nam mali uvid u njihov projekt koji će biti predstavljen u martu sljedeće godine.

Prema kratkom video zapisu i nekoliko fotografija može se zaključiti kako je riječ o bežičnom punjaču smještenom u rubnom dijelu trotoara.

Detaljniji opis moraćemo pričekati još neko neko vrijeme, no jasno je kako Japanci namjeravaju označiti punjač LED svjetlima kako bi bio vidljiv. A svjetla će promijeniti boju iz zelene u plavu kako bi signalizirali početak punjenja.

Jednako tako, prošlog mjeseca Nissan je predstavio 7-kilovatni bežični punjač koji može za jednu noć punjenja napuniti nove baterije (60 kW) za koje u Nissanu navode kako bi trebale omogućiti autonomiju od oko 500 km. Vjeruje se kako se projekt “benzinskih pumpi budućnosti” bazira na ovom uređaju.

Inače, Nissan na ovom projektu sarađuje s Foster + Partners, firmom koja se bavi inovacijama u arhitekturi. Za svoj dosadašnji rad dobili su 680 nagrada, a pobijedili su i na 120 nacionalnih i međunarodnih natjecanja.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije