Mogućnosti

Genesis Neolun: Da li ste čuli za reduktivni dizajn? (FOTO, VIDEO)

Genesis Neolun: Da li ste čuli za reduktivni dizajn? (FOTO, VIDEO)
Foto: Genesis | Genesis Neolun: Da li ste čuli za reduktivni dizajn? (FOTO)

Hyundaijev luksuzni brend Genesis stvara ime za sebe u eri električnih vozila a nakon što je prošle godine gotovo učetvorostručio prodaju električnih vozila u SAD-u (nadmašivši Lexus i Lucid), želi nastaviti svoju ekspanziju.

Predstavili su koncept velikog elektrčnog SUV-a po imenu Neolun. Ime dolazi od grčke riječi "neo" ili novi i latinske riječi "luna", što znači Mjesec.

"To je utjelovljenje bezvremenskog dizajna i sofisticirane izrade", kaže glavni kreativni direktor Genesisa Luc Donckerwolke i dodao da je "Neolun koncept inspirisan korejskim kultnim porculanskim ukrasima u obliku mjeseca".

Vanjski izgled se bazira na "reduktivnom dizajnu" s čistim linijama i bez nepotrebnih detalja. Dizajn osigurava prostranu unutrašnjost. Električne bočne stepenice automatski se aktiviraju kada se vrata otvore. Inspirisan korejskim smjerom u arhitekturi nativa "ondolo", koncept Genesis Neolun uključuje sisitem zračenja za efikasno grijanje, slično korejskoj metodi grijanja kuće

Neolun ima naprednu "zvučnu arhitekturu" za impresivno audioiskustvo. Genesis tvrdi da je svaki zvučnik strateški postavljen kako bi pružio osjećaj "kao u koncertnoj dvorani". Dok zvučnik radi, kristalna sfera u prednjem dijelu pretvara se u visokotonac, piše Index.hr.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije