Mogućnosti

Kako se riješiti "kišnog smrada" iz automobila?

Kako se riješiti "kišnog smrada" iz automobila?
Foto: Ilustracija | Kako se riješiti "kišnog smrada" iz automobila?

Koliko puta ste osjetili smrad u automobilu nakon kiše? Bilo da ste ostavili mokar kišobran u vaš auto, ili vam se nekako vlaga uvukla u vašeg limenog ljubimca, taj neugodan miris može duže vrijeme da se zadrži.

Ako vam se ne da da čekate suvlja vremena, možete isprobati trik koji će vam pomoći u odstranjivanju neugodnih mirisa iz automobila.

Savjet koji ćete naći na stranicama specijalizovanim za brigu o vozilima, onaj je o "držanju" kišobrana u gepeku umjesto pod nogama ostalih putnika. Tako ćete izbjeći neugodan miris unutar kabine, a prostirači će ostati suvi.

Ukoliko su se oni pak namočili, možete ih ponijeti kući, oprati i osušiti kako biste izbjegli da se smrad u vlažnom autu stvara doslovno preko noći. Sljedeći je to savjet, a brojni korisnici tvrde da im u ovim situacijama zlata vrijedi i fen, prenosi "Avaz".

Na brzinu možete osušiti "tapetiće" i vratiti ih u auto, koje ste prethodno usisali.

Ali trik kojem korisnici pripisuju pohvale najčešće je onaj sa sodom bikarbonom. Ako ste nestrpljivi pa ne možete čekati sunčani dan kako biste svoje vozilo doveli u red, po vlažnim sjedištima ili prostiračima pospite obilnu količinu sode bikarbone.

Pustite je da odstoji preko noći, a ujutro ju odstranite usisavačem. Soda ima nevjerovatnu sposobnost uklanjanja neugodnih mirisa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije