Mogućnosti

Ko je brži: Porsche Taycan ili Harley-Davidson Livewire

Ko je brži: Porsche Taycan ili Harley-Davidson Livewire
Foto: YouTube/Screenshot | Ko je brži: Porsche Taycan ili Harley-Davidson Livewire
N.N.

Trka motocikla i automobila.

Taycan prenosi Porscheov sportski DNK u eru električnih automobila gdje će se nadmetati prije svih sa Teslom Modelom S. Porscheov adut u najsnažnijoj verziji Turbo S razvija 761 KS i 1.050 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Taycan Turbo S ubrzava 0-100 km/h za samo 2,6 sekundi, iz mjesta do 200 km/h stiže za 9,8s, dok je maksimalna brzina elektronski ograničena na 260 km/h.

Harley-Davidson je 2019. godine predstavio svoj prvi električni motocikl LiveWire koji se ističe impresivnim dinamičkim performansama, naprednom tehnologijom i ekskluzivnim izgledom koji ima karakter nerazdvojiv od ostatka brenda.

LiveWire se pali jednostavnim okretanjem ručice gasa, a zahvaljujući optimizovanom centru gravitacije, krutom aluminijumskom ramu i prilagodljivom vješanju ima vrhunsku upravljivost.

Zahvaljujući izuzetnim voznim karakteristikama i rezervom energije za 235 kilometara između dva punjenja, ovaj motor je idealan za gradsku sredinu.

Ovaj Harley-Davidson je opremljen DC tehnologijom brzog punjenja pa se baterija 0-80 odsto kapaciteta napuni za 40 minuta, a za 60 minuta do 100%.

Pogonska jedinica HD Revelation sposobna je da momentalno razvije potrebni obrtni momenat. Motor ubrzava 0-100 km/h za tri sekunde, a od 100 do 129 km/h stiže za 1,9 sekundi.

Ko je bio brži?

(B92)

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije