Mogućnosti

Pratite nas na Google news

Koliko su bezbjedni najnoviji modeli automobila?

Koliko su bezbjedni najnoviji modeli automobila?
Foto: EuroNCAP | Koliko su bezbjedni najnoviji modeli automobila?
N.N.

Posljednji rezultati ispitivanja bezbjednosti novih modela na evropskom tržištu pokazuju da su proizvođači dobro uradili domaći zadatak – svih sedam testiranih automobila osvojili su maksimalnih 5 zvjezdica.

Na najnovijem EuroNCAP testu ispitivani su električni Audi e-tron, Lexus UX, Mazda3, Renault Clio, Toyota Corolla, Toyota RAV4 i Volkswagen T-Cross, a svih sedam modela dobilo je maksimalne ocjene.

Tako je Audijev električni SUV zaradio 91% u oblasti zaštite odraslih putnika, 85% za bezbjednost djece u vožnji, 71% na polju zaštite pješaka i 76% za bezbjednosne sisteme asistencije.

Slično su prošli i ostali SUV modeli sa testa: Lexus UX (96%, 85%, 82%, 77%), Toyota RAV4 (93%, 87%, 85%, 77%) i VW T-Cross (97%, 86%, 81%, 80%).

Ovi rezultati ne iznenađuju, s obzirom da SUV modeli uglavnom i osvajaju maksimalnih 5 zvjezdica. Sa druge strane, maksimalne ocjene preostala tri modela potvrđuju da je auto-industrija generalno podigla nivo bezbjednosti svojih modela.

Dva kompaktna putnička automobila japanskih proizvođača Toyote i Mazde, takođe su ocijenjeni sa 5 zvjezdica: Toyota Corolla (95%, 84%, 86%, 77%), Mazda3 (98%, 87%, 81%, 73%), a odlične rezultate na testovima pokazao je i novi Renault Clio (96%, 89%, 72%, 75%).

U nastavku možete pogledati testove sudara svih 7 ispitivanih modela:

Audi e-tron

 

Lexus UX

 

Toyota RAV4

 

Renault Clio

 

VW T-Cross

 

Mazda3

 

Toyota Corolla

(b92)

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije