Mogućnosti

Koliko su današnji automobili bezbjedni

Koliko su današnji automobili bezbjedni
Foto: Print Screen/Youtube/IIHS | Koliko su današnji automobili bezbjedni

Koliko su automobili napredovali u posljednjoj deceniji na polju bezbjednosti? Najbolje je ovo objasniti praktičnim primjerom.

Američki Institut za bezbjednosti na putevima (IIHS) je američko udruženje slično EuroNCAP-u u Evropi i njegov primarni cilj je unapređenje bezbjednosti na putevima. Adrian Lund je radio u IIHS-u više od 30 godina, a posebno je nadgledao poboljšanja bezbjednosti vozila u posljednje dvije decenije. Predsjednik IIHS-a bio je od 2006. do 2017, piše Revijahak.

Ironijom sudbine, na kraju je osjetio na sopstvenom primjeru koliko su važni napori njegove organizacije, ali i svih drugih koji insistiraju na unapređenju bezbjednosti. U videu koji je objavio IIHS, Lund se prisjeća šta se dogodilo kada je doživio sudar u svom BMW-u 540i iz 2020.

Bilo je rano subotnje jutro u avgustu, Lund je procijenio da je vozio oko 100 km/h auto-putem 95. Tada se iznenada ispred njega pojavio BMW 228i iz 2016, vozeći u pogrešnom smjeru i udario ga u prednji dio.

"Da se ​​ova nesreća dogodila prije 10 godina, vjerovatno sada ne bih razgovarao sa vama", rekao je Lund na snimku.

Lund je povređen u nesreći, ali je preživio. Nažalost, drugi vozač nije preživio, riječ je o 29-godišnjoj ženi, koja je polukružno skrenula na auto-putu i krenula u pogrešnom smjeru. Ispala je iz vozila jer nije bila vezana pojasom.

Specijalne zone apsorpcije sudara, jači materijali, vazdušni jastuci... Sve to danas pomaže.

Uzmite u obzir da je i nesrećni vozač jurio najmanje 100 km/h i da je sila sudara bila stravična. Procjenjuje se da je sila sudara bila kao da je vozač udario u prepreku brzinom od 160 km/h.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije