Mogućnosti

Kupci razočarani kvalitetom Teslinih volana

Kupci razočarani kvalitetom Teslinih volana
Foto: Unsplash/Bram Van Oost | Kupci razočarani kvalitetom Teslinih volana

Danas i najjeftiniji automobili imaju volane koji će trajati nekoliko godina i najmanje 100.000 km prije nego što počnu da se raspadaju. Ali čini se da to nije slučaj sa Teslinim najnovijim "jaram" volanom.

Barem tako sugerišu brojne objave na društvenim mrežama, gdje su pojedini vlasnici, razočarani kvalitetom, objavili fotografije volana poslije nekoliko desetina hiljada kilometara.

Tesla Model S Long Range opremljenim "inovativnim" volanom poslije manje od 40.000 pređenih kilometara pokazao volan na kome su već otpala tri komada.

 

Popularni TikToker jf.okai objavio je da mu se volan brzo raspada nakon samo 20.000 pređenih kilometara. Najekstremniji slučaj objavio je Twitter profil Meet Kevin, koji je rekao da je iste stvari doživio posle samo 6.500 pređenih kilometara.

 

Trenutno se na društvenim mrežama vode brojne rasprave na ovu temu. Tako Teslini poklonici krivicu prebacuju na korisnike, navodeći da su za sve krivi njihovi poroci. Tako je utvrđeno da je jedan korisnik zatečen dok je vozio pod dejstvom alkohola i zaključuju da je za raspadanje površine volana kriva zaprljanost površine alkoholom.

Drugi vide objektivnije razloge u prekomjernoj upotrebi dezinfekcionih sredstava, navodeći primjere ljudi čiji se dlanovi jako znoje, dok treći problem vide u pretjerano dugim noktima. Prema mnogima, čini se da je najbolje koristiti rukavice za vožnju. Pomalo neočekivano u današnje vrijeme za novi automobil ove cijene.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije