Mogućnosti

Pratite nas na Google news

McLaren 720S brži od zvaničnih brojki!

McLaren 720S brži od zvaničnih brojki!
Foto: Screenshot | McLaren 720S brži od zvaničnih brojki!
N.N.

Prošlo je više od dvije godine od kako je McLaren 720S zvanično predstavljen. Međutim, on i dan danas fascinira ljude svojom brzinom i agilnošću.

McLaren 720S se nebrojeno puta dokazao protiv nekih od najbržih modela u njegovom segmentu.  Osim toga, dokazao je i da može da se “nosi” sa hibridnim McLaren P1 modelom na trkačkoj stazi.

Jedno od pitanja u vezi sa ovim modelom na koje smo najmanje puta dobili odgovor, jeste koliko je on zapravo brz na otvorenom putu?

Vlasnik jednog narandžastog McLaren 720S modela je riješio da snimi video kojim će odgovoriti na naše pitanje. Vidimo da je nakon nekog vremena, 720S postigao maksimalnu brzinu od 346 km/h! Da, 346 km/h, što je više nego što je McLaren napisao u zvaničnim informacijama o performansama. Tu stoji da je maksimalna brzina ovog modela zapravo 341 km/h.

Broj 346 km/h je izmjeren preko Garmin GPS sistema. Nažalost, na video snimku ne vidimo komandnu tablu, te ne možemo znati da li se automobil približava crvenoj liniji kada je u sedmoj brzini, ili je mogao da nastavi i dalje, da postigne i veću brzinu.

Kako god bilo, jasno je da McLaren 720S može postići maskimalnu brzinu jednaku, pa čak i veću, od maksimalne brzine koju postižu modeli koji su u klasi ispred njegove. Na primjer, Ferrari 812 Superfast postiže maksimalnu brzinu od 340 km/h. Lamborghini Aventador ne može brže od 349 km/h.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije