Mogućnosti

Mercedes-AMG G63 proizvodi 850 KS

Mercedes-AMG G63 proizvodi 850 KS
Foto: Ilustracija | Mercedes-AMG G63 proizvodi 850 KS

Kao da Mercedes-AMG G63 nije impresivan automobil sam po sebi, jedna tjunerska kompanija je odlučila da mu da još više snage sa izmenjenim pogonskim sklopom. Tjunerska kuća Posaidon iz Njemačke je ovom terencu dala i novi enterijer.

Ispod haube se nalazi V8 agregat zapremine 5,5 litara koji sada proizvodi 850 konjskih snaga i 1,350 Nm obrtnog momenta, što ovom automobilu omogućava da od 0 do 100 km/h ubrzava za svega 3,6 sekundi i maksimalnu brzinu of 285 km/h.

Standardna fabrička verzija proizvodi 571 konjsku snagu i 760 Nm obrtnog momenta. Dodatna snaga dolazi kao rezultat kombinacije modifikovane centralne kompjuterske jedinice (ECU) i povezanosti agregata sa sedmostepenim AMG Speedshift G-Tronic mjenjačem. I šasija je pretrpjela izvjesne promjene, a tu su i nove aluminijumske felne. Kada je riječ o enterijeru, žuti šavovi daju pravi kontrast crnoj boji samog enetrijera i slažu se sa bojom spoljašnosti.

Još uvijek nema nikakvih podataka o ceni ovog modifikovanog modela ali će sigurno biti dosta skuplji od standardnog fabričkog modela koji se prodaje po cijeni od 141.300 dolara.

(vrelegume.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije