Mogućnosti

Pratite nas na Google news

Moćni zvuk Giulia i Stelvio će proizvoditi i bez "Race" moda

Moćni zvuk Giulia i Stelvio će proizvoditi i bez "Race" moda
Foto: Screenshot | Moćni zvuk Giulia i Stelvio će proizvoditi i bez "Race" moda
N.N.

U Alfa Romeu su uvažili sugestije sa terena, pa najsnažnije verzije modela Giulia i Stelvio za gromoglasan zvuk izduvnog sistema više ne moraju da budu u radnom programu "Race“.

Alfine Quadrifoglio modele Giulia i Stelvio pokreće 2,9-litarski biturbo V6 motor, a derivat iza kojeg stoji Ferrari "proizvodi" 510 konjskih snaga i u kombinaciji s adekvatnim adaptivnim izduvnim sistemom vozaču i njegovoj okolini nudi zvuk kakav inače nude rasni sportski automobili.

I dok su Alfini najsnažniji modeli do sada najbolju zvučnu kulisu nudili u radnom programu "Race“, čija podešavanja za regulisanje rada motora, mjenjača, vješala... i nisu baš najudobnije za korištenje izvan kružne staze, u Alfi su pozitivno odgovorili na sugestije kupaca, pa se najotvorenija opcija adaptivnog izduvnog sistema (s kojom stiže vjerovatno najbolji zvuk koji se danas uopšte nudi uz V6 motor) sada može dobiti i u kombinaciji s manje agresivnim radnim režimom "Dynamic" koji je znatno primjereniji za svakodnevno korištenje, prenosi "Klix.ba".

Alfin DNA sistem u kombinaciji s Quadrifoglio modelima ima četiri radna programa (Dynamic, Natural, Advanced Efficiency i Race), a u italijanskoj kompaniji kažu da neće raditi naknadno rekalibriranje na automobilima koji su već isporučeni, ali vjerujemo da će vlasnici zvučnih "djetelina s četiri lista" rješenje potpuno otvorenog izduva u "Dynamic“ programu lako pronaći kod nekoliko renomiranih tuning kompanija.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije