Mogućnosti

Pratite nas na Google news

Monstruozni GT-R sa masivnom aerodinamikom i 1.600 "konja"

Monstruozni GT-R sa masivnom aerodinamikom i 1.600 "konja"
Foto: Ilustracija | Monstruozni GT-R sa masivnom aerodinamikom i 1.600 "konja"
N.N.

Trke uzbrdo zahtijevaju moćan motor s posebnim naglaskom na velikom ubrzanju i stabilnošću na uskim stazama. Stoga neki takmičari moraju da dorađuju svoje ljubimce, a često znaju i da pretjeraju.

Dokaz za to je i ovaj Nissan GT-R koji bi trebalo da se takmiči na ljednoj litici u Južnoj Africi.

Ova zvijer na prednjem dijelu ima ogromno "krilo" i sličan gigantski spojler ispod. Na zadnjem dijelu nalazi se još jedan masivni spojler, a ispod je i veliki difuzor.

Pri velikim brzinama ovi ogromni aerodinamički dijelovi trebalo bi da učine automobil stabilnijim, tako da vožnja po uskim putevima ne bi trebalo da predstavlja problem. Dok ostali dijelovi izgledaju baš kao kod "običnog" GT-R modela, ovi paneli napravljeni su od karbonskih vlakana kako bi se uštedjelo na težini.

Motor je "napumpan" na 2.000 konjskih snaga, odnosno 1.641 kilovat, a od toe snage čak 1.600 konjskih snaga (1.193 kilovata) se prenosi na točkove, što je više nego dovoljno za veliko ubrzanje.

Tim je automobil dobio samo dvije nedjelje prije trke i morali su jako da se potrude kako bi ga pripremili za okršaj koji će biti održan sutra. Nadamo se da će se nakon trke pojaviti video pa da vidimo kako se ova zvijer ponaša na putu, ali i da čujemo kako "se oglašava".

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije