Mogućnosti

Nova Corvette Ninburgring osvaja za manje od sedam minuta?

Nova Corvette Ninburgring osvaja za manje od sedam minuta?
Foto: Ilustracija | Nova Corvette Ninburgring osvaja za manje od sedam minuta?

Chevrolet sa svojom novom Corvette ZR1 planira da na stazi Nirburgring ostvari vrijeme brže od sedam minuta, čime bi postala brža od Dodge Viper ACR.

Nema nikakve sumnje da je nova Chevrolet Corvette ZR1 brza. Ispod haube se nalazi LT5 V8 agregat sa superpunjačem, zapremine 6,2 litara, koji proizvodi 755 konjskih snaga i 969 Nm obrtnog momenta. Zahvaljujući tom agregatu maksimalna brzina je 337 km/h. Ali ostaje pitanje kako bi prošla na Nirburgringu?

Kao i mnogi drugi superautomobili i sportski automobili prije njih, Chevrolet planira da svoje novo čedo izvede na stazu u Nirburgringu. Nažalost, kako je ostalo samo još par dana u godini za to, izgleda da će nova Corvetta morati da sačeka sljedeću godinu.

Ove godine je Chevrolet već imao svoj automobil na toj stazi, a to je bio Camaro ZL1 koji je krug završio za 7 minuta i 16,4 sekundi. Novi ZR1 će svakako biti brži. Mnogo brži. Opremljen Michelin Pilot Sport Cup 2 pneumaticima koji prijanjaju za asfalt, osmostepenim automatskim mjenjačem i “High Wing” paketom opreme koji povećava silu prijanjanja za čak 60 procenata u odnosu na Z06, Chevrolet se nada da će ovaj automobil moći da završi krug na stazi za manje od sedam minuta. 

Tim vremenom bi ZR1 bio bolji od modela Dodge Viper ACR (7:01.3), i bio bi veoma blizu Aventadoru (6:59.73).

Trenutno najbrža Corvetta na Nirburgringu je C7 Z06 koja je stazu završila za 7 minuta i 13,9 sekundi. Naravno ova Corvetta ima 105 konjskih snaga manje od novog modela, i nema ni približno tako dobru aerodinamiku. Velike su šanse da nova Corvetta izađe na stazu na proljeće sljedeće godine. 

(Vrelegume.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije