Mogućnosti

Novi Audi Q3 stiže iz Mađarske

Novi Audi Q3 stiže iz Mađarske
Foto: N.N. | Novi Audi Q3 stiže iz Mađarske

Mađarski ogranak Audija proslavlja 25. godišnjicu postojanja, a rođendansku proslavu uveličaće početak proizvodnje druge generacije modela Q3, kasnije ove godine.

Kao dio priprema za izradu novog Audija Q3, proizvođač je u fabrici u mađarskom Đeru izgradio novu halu površine 80.000 kvadratnih metara, opremljenu sa 700 robota.

Kroz dopunsku obuku prolaze i zaposleni u ovoj fabrici, a Audi je saopštio da je već izrađeno 168 pretprodukcijskih vozila.

Očekuje se da će Audi Q3 za 2019. imati evolutivni dizajn spoljašnjosti u odnosu na aktuelnu verziju. Za razliku od prethodnika koji je koristio PQ35 mehaničku platformu, novi model baziran je na modularnoj Volkswagenovoj MQB platformi. To će doprinjeti smanjenju ukupne mase vozila, pa se kao rezultat ove "dijete" očekuje za 50-ak kg lakše vozilo nego do sada.

Na raspolaganju će biti paleta benzinskih i dizel motora VW grupe, od bazičnog 1.5 litarskog četvorocilindraša, pa do 2.5 litarske jedinice sa 5 cilindara i oko 400 ks u sportskoj verziji RS Q3. Spekuliše se i o plug-in hibridu i potpuno električnoj varijanti.

(B92.net)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije