Mogućnosti

Novi Citroen Berlingo sa više stila, praktičnosti i udobnosti

Novi Citroen Berlingo sa više stila, praktičnosti i udobnosti
Foto: Ilustracija | Novi Citoen Berlingo sa više stila, praktičnosti i udobnosti

Novi Berlingo poboljšan je u savršenom skladu s posljednjim modelima Marke. Dobio je savremenost svojim dizajnom i udobnošću osnažujući svoju i praktičnost koja stoji iza uspjeha ovog kultnog modela, prodanog u više od 1,7 miliona primjeraka.

Novi Berlingo preuzima elemente identiteta dizajna marke Citroën i novi oblik koji mu daje robustan i dobronamjeran stav.

Treća generacija nastavlja priču modela s originalnom, jednostavnom i funkcionalnom siluetom karoserije koja se uspješno mijenjala tokom vremena kako bi postala referenca u "praktičnom smilu", partner u svim aktivnostima za slobodno vrijeme i svim porodicama.

Novi Berlingo takođe osnažuje sve svoje snažne tačke u pogledu modularnosti i prostora u unutrašnjosti vozila kako bi olakšao svakodnevno korištenje (tri nezavisna i jednostavna za ukloniti zadnja sjedala, ravan pod do sklopivog sjedala suvozača, utovar predmeta do 2,70 m, 100 l dodatnog prtljažnog prostora). Savršeno ukorak s vremenom, koristi prednosti nove platforme i nudi 19 tehnologija za pomoć u vožnji i četiri tehnologije za povezivost, motore posljednje generacije kao što su novi dizelski motor 1.5 BlueHDi ili automatski mjenjač EAT8 te podešavanja udobnosti trapa.

Sada dostupan u dvije veličine, M i XL,  od 4.40 m i 4.75 m dužine, sa pet ili sedam mjesta, novi Citroen Berlingo imaće svjetsku premijeru na Salonu automobila u Ženevi.

(autoportal.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije