Mogućnosti

Pratite nas na Google news

Pogledajte kako izgleda kada vozite 420 kilometara na sat

Pogledajte kako izgleda kada vozite 420 kilometara na sat
Foto: Screenshot | Pogledajte kako izgleda kada vozite 420 kilometara na sat
N.N.

Maksimalna brzina Bugattijevog modela Chiron Sport bila je tek još jedan podatak na papiru, a sada je po prvi put neko izvan ove fabrike odlučio da je testira u stvarnosti.

Bugatti Chiron je jedan od najskupljih i najekskluzivnijih sportskih automobila današnjice, a njegova Sport varijanta je olakšana i dodatno unaprijeđena kako bi imala još bolje performanse na trkaćoj stazi.

Chiron Sport za pogon koristi isti motor kao i "običan" Chiron, 8.0-litarski W16 ča 4 turbo-punjača i 1.500 konjskih snaga, dok je maksimalni obrtni moment 1.600 Nm.

Ukoliko biste poželjeli da vozite ovaj automobil maksimalnom fabrički deklarisanom brzinom, morali biste da odete na posebnu test stazu, sa pravcem dugim nekoliko kilometara. Pri tako ekstremnim brzinama vam je potrebno zaista dosta prostora i to ne samo za ubrzanje, već i za usporavanje i zaustavljanje automobila, piše "B92".

Jedno od takvih mjesta je Volkswagenova test staza Ehra-Lessein u Nemačkoj, sa pravcem dužine 8,7 km. Za volanom Chirona Sport našao se glavni urednik magazina Top Gear, Čarli Tarner, koji je htio da provjeri u praksi podatak o maksimalnoj brzini od 420 km/h.

Kako je to izgledalo i koliko je brzo vozio, pogledajte u sledećem videu:

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije