Mogućnosti

Pogledajte kako se Mercedes EQS potpuno samostalno parkira

Pogledajte kako se Mercedes EQS potpuno samostalno parkira
Foto: Print Screen/Youtube/Carscoops | Pogledajte kako se Mercedes EQS potpuno samostalno parkira

Njemačka marka vjeruje da je parkiranje i manevrisanje na uskom prostoru pri malim brzinama pravo mjesto za potpunu automatizaciju vožnje.

Možda će na ovaj način biti riješen problem određenog procenta vozača koji uprkos davno položenom vozačkom ispitu nikada nisu u potpunosti savladali parkiranje hodom unazad. Mercedesova električna perjanica donosi upravo ovu opciju, koja ukoliko se da suditi po priloženom video-snimku, funkcioniše bez greške.

Šta više, u brendu iz Štutgarta navode da bi potpuna automatizacija svih vozila za parkiranje dovela do toga da se može smjestiti veći broj automobila u javne garaže, jer nije neophodno da se otvaraju vrata. Ipak, od takvih futurističkih najava smo vrlo daleko, u međuvremenu moraćemo i dalje da se borimo što sa nesposobnim, što sa bahatim vozačima, koji ne umiju da smjeste svoj automobil u jedno parking mjesto.

No, interesantno je da se EQS-ovom opcijom za samostalno parkiranje upravlja putem aplikacije na mobilnom telefonu. Sve što je potrebno jeste dovesti automobil do parkinga, napustiti ga i aktivirati sistem preko telefona. Vozilo onda samo traži parking mjesto i na kraju se i parkira.

(AutoRepublika)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije