Mogućnosti

Restilizovani Porsche Macan će dobiti dodatnu snagu

Restilizovani Porsche Macan će dobiti dodatnu snagu
Foto: Carscoops | Restilizovani Porsche Macan će dobiti dodatnu snagu

Porsche polako privodi kraju radove na restilizovanoj verziji svog modela Macan, a mi polako počinjemo da saznajemo nove detalje o njemu.

Naime, unapređeni Porsche Macan će odbaciti dizel agregate kako bi se napravilo mjesta za nove i unapređene benzince. Navodi se da bi uvodna verzija ovog modela mogla posjedovati ažurirani četvorocilindarski agregat sa turbo punjačem radne zapremine dva litara koji će razvijati oko 300 konjskih snaga.

To je znatno više od snage koju razvija trenunti uvodni model (248 konjskih snaga).

Macan S će ispod haube imati trolitarski V6 agregat kakav se nalazi u modelu Porsche Panamera. On će razvijati oko 355 konjskih snaga, odnosno za oko 20 „konja“ više od trenutnog modela.

Macan Turbo će odbaciti svoj V6 agregat radne zapremine 3,6 litara, a umjesto njega će dobiti manji agregat sa turbo punjačem radne zapremine 2,9 litara koji će, uprkos tome što je manji, razvijati čak 434 konjskih snaga.

Pored unaprijeđenih agregata, Porsche Macan će pretrpeti i izvjesne modifikacije na spoljašnjem dizajnu, kao i u kabini. Kada je riječ o enterijeru, vozače će u restilizovanom modelu čekati novi infotejnment sistem sa ekranom koji će biti veći nego ranije.

Takođe, tu je i novo vješanje, manja težina automobila i veća udobnost. Porsche je takođe unapredio i upravljanje, a kao opcija će biti dostupne i kočnice presvučene metalom po imenu Volfram.

Restilizovani Porsche Macan će svoju premijeru imati na jesen, a velike su šanse da to bude na Sajmu automobila u Parizu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije