Mogućnosti

Riješite se ogrebotina na automobilu

Riješite se ogrebotina na automobilu
Foto: Nezavisne novine/Arhiva/Ilustracija | Riješite se ogrebotina na automobilu

Za većinu vozača, ogrebotine na vozilu su prava noćna mora. Bez obzira na to kako su nastale, oštećenje može biti skupo za popravku ili ponovno farbanje.

U posljednje vrijeme u upotrebi su markeri, koji bi, sudeći bar po reklamama, mogli da vas oslobode brige oko površinskih ogrebotina na vašem vozilu.

Ovaj marker omogućava brzo i efikasno uklanjanje ogrebotina, bilo da se radi o nekim manjim na haubi, vratima, blatobranima, krovu ili bilo kojem drugom dijelu vašeg automobila, prenosi Kurir.

Kako se koristi?

Korišćenje markera je jednostavno i praktično. Sve što je potrebno da uradite jeste da pređete markerom preko oštećene površine i sačekate da se osuši na suncu. Pod uticajem UV zraka, sadržaj markera će se vezati za površinu vašeg automobila, rezultirajući nestankom ogrebotina.

Prvo, pripremite površinu tako što ćete je dobro oprati i osušiti kako biste uklonili prljavštinu i masnoću sa oštećene površine.

Zaštitite oštećenu površinu od direktnog sunca kako biste osigurali da marker ne ispari prije vremena.

Nanosite marker na ogrebotinu tako da prekrijete cijelu debljinu oštećenja.

Ostavite vozilo na suncu tako da tretirano mjesto dobije direktnu sunčevu svjetlost najmanje deset minutau (u zimskim mjesecima, može biti potrebno do 20 minuta da UV zraci aktiviraju aplikator i hemijski ga vežu za boju).

Nakon što se marker osuši, pregledajte rezultate. Ukoliko je potrebno, ponovite postupak.

Uklonite višak markera sa površine koristeći suvu krpu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije