Mogućnosti

Pratite nas na Google news

Šta je modifikovani auto na struju u stanju da uradi na snijegu?

Šta je modifikovani auto na struju u stanju da uradi na snijegu?
Foto: N.N. | Šta je modifikovani auto na struju u stanju da uradi na snijegu?
N.N.

Jedan vlasnik automobila Tesla Model 3 uradio je nešto zanimljivo, kako bi povećao performanse svog automobila na snijegu. Umjesto točkova je postavio gusjenice i od svog električnog automobila napravio vozilo za snijeg.

Majkl je poznati auto bloger koji je uz pomoć kompanije "Mullin Manufacturing" uspio da na zadnju osovinu svog Tesla Model 3 automobila postavi gusjenice.

"Vidjeli ste kako Tesla driftuje, ali da li ste vidjeli kako ide na snijegu? Oduvijek sam želio električne motorne sanke", kaže Majkl.

Majkl je sa svojim prijateljima skinuo zadnje točkove i na pogonskoj osovini postavio gusjenice za snijeg. Probna vožnja izvedena je u planinskim krajevima pokrajine Britanska Kolumbija u Kanadi.

Vlasnik Tesle nije očekivao da će prva vožnja proći bez većih problema, piše Carbuzz.

Ovako modifikovan Tesla lako je osvajao zavejane brežuljke, što bi bilo nemoguće bez prethodnog čišćenja snijega. Podvig dodatno dobija na značaju, jer se radi o vozilu teškom više od 1.800 kilograma.

Ipak, test nije protekao bez problema. Došlo je do preskakanja zupčanika na jednoj gusjenici, a Majkl kaže da se problem može riješiti stezanjem konstrukcije. Dodaje da njegove električne sanke još uvijek nisu završene.

On želi da ih usavrši za vožnju po blatu, driftovanje, pa čak i za skokove kako bi dobio veći broj lajkova na društvenim mrežama. Stručnjaci za automobile ne savjetuju postavljanje ovakvih izuma umjesto točkova, ali malo ko ne bi poželio da ih vidi na djelu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije