Mogućnosti

Stvar koju često zaboravljamo spriječava krađu automobila

Stvar koju često zaboravljamo spriječava krađu automobila
Foto: N.N. | Stvar koju često zaboravljamo spriječava krađu automobila

Pojedine države su donijele zakone koji obavezuju vozače da ugase motor kada njihovo vozilo nije u pokretu. Mnogi od nas tokom hladnih zimskih jutara ostave motor da radi nekoliko minuta prije vožnje, da bi se vozilo ugrijalo.

Taj postupak, međutim, mogao bi da košta skuplje od kazne za prekršaj. Lopovi vrebaju upravo takve situacije da priđu automobilu i odvezu ga neometano. Više od 10 odsto ukradenih vozila širom SAD, prilikom krađe su imala ostavljen ključ u bravi ili taster za paljenje motora, piše Fox News.

Samo mali broj automobila posjeduje daljinski sistem za podešavanje temperature. Zbog toga, dok ovakva pogodnost ne postane svakodnevica, izbegavajte ostavljanje upaljenog motora dok niste u vozilu.

Ova tri savjeta će vam pomoći da izbjegnete gubitak automobila:

  • Zaključajte auto poslije vožnje, uzmite ključeve i uključite alarm.
  • Postarajte se da vrata garaže budu uvijek zatvorena. Ostavljanje otvorenih vrata ili ključa u bravi, pruža lopovima mogućnost da se neometano približe vozilu.
  • Nikada ne izlazite iz vozila dok motor radi. To se naročito odnosi na situacije kada auto ostavljate na parkingu ili izađete da biste nešto kupili.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije