Mogućnosti

Tesla Autopilot kao spas na klizavim putevima

Tesla Autopilot kao spas na klizavim putevima
Foto: Screenshot | Tesla Autopilot kao spas na klizavim putevima

U saobraćajnoj nezgodi koja se nedavno dogodila na autoputu u blizini Montreala , te je zabilježena na video snimku, Autopilot Tesla Model-a 3 uspio je da povrati ravnotežu automobila nakon što je vozač izgubio kontrolu.

Problem je nastao kada se vozilo našlo na klizavom dijelu puta, te prešao u pogrešnu traku, ali je sistem brzo uspio da automobil vrati na odgovarajući dio puta.

Asistent koji vozača sprječava da izgubi kontrolu u kriznom trenutku nije ništa novo, budući da već nekoliko godina unazad sve više vozila dobija takve opcije, ali vozač pomenutog automobila tvrdi da je Tesla Autopilot u navedenoj situaciji učinio mnogo više kada je vozilo naišlo na klizavi dio puta, te se našlo u pogrešnoj traci.

Nakon toga je, kako tvrdi vozač, Autopilot automatski preuzeo kontrolu, te uspio da vozilo brzo vrati u ravnotežu. Čitava nezgoda zabilježena je kamerom, te je vozač video kasnije podijelio kao dokaz koji ide u prilog njegovoj priči.

Vozač tvrdi da tokom incidenta nije dodirivao volan, a u posljednje vrijeme zabilježeno je nekoliko sličnih snimaka, budući da je kompanija nedavno lansirala aplikaciju za snimanje događaja tokom vožnje, te je sve više priča koje Autopilot opcije lansiraju u domen herojskih funkcija koje priskaču u pomoć u najtežim trenucima na putu.

(pcpress.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije