Mogućnosti

Top Gear testirao Neveru: Ovo je vantjelesno iskustvo

Top Gear testirao Neveru: Ovo je vantjelesno iskustvo
Foto: Screenshot/Facebook/Mate Rimac | Top Gear testirao Neveru: Ovo je vantjelesno iskustvo

Prva epizoda nove sezone serijala Top Gear bavila se Rimac Neverom.

Ovaj test je na Fejsbuku prokomentarisao ponosni vlasnik i osnivač kompanije, Mate Rimac.

"I to se konačno dogodilo - BBC je u sklopu 1. epizode nove sezone serijala Top Gear emitovao testiranje Nevere. Kao što sam mnogo puta rekao - to što je Kris Haris vozio auto bio je krajnji test onoga čemu sam posvetio dobar dio svog života (a tako i stotine drugih ljudi). Toliko je stvari koje mogu poći po zlu kada novinar testira automobil, pogledajte samo njegovu AMG One recenziju od prije samo nekoliko dana", napisao je Mate Rimac na svom Fejsbuk profilu.

"Naravno da smo svi znali da je Nevera superbrza. Ipak, ima tu mnogo više toga. Izgradite kvalitet, udobnost, praktičnost, domet, vidljivost, rukovanje... Kris se osvrnuo na sve te tačke i bio je impresioniran, iznenađen da relativno nova/mlada kompanija iz zemlje bez automobilskog nasljeđa može izvesti nešto takvo", ponosan je Rimac.

Izdvojio je zatim neke od njemu najdražih zaključaka i citata iz emisije.

"Nevjerovatno, nikad nisam vozio nešto ovakvo. Toliko je brzo."

"Ovo nije vožnja, ovo je vantelesno iskustvo."

"Predivno je složena."

Samo su neki od oduševljenih uzvika Krisa Harisa tokom testiranja Nevere.

"Da ste me prije 10 ili 5 godina pitali što bih volio da Kris kaže o našem proizvodu - ovo bi bilo i više nego što sam se ikada mogao nadati. Svaka čast cijeloj ekipi! Kakav briljantan posao su napravili!" zaključio je Rimac i dodao da ne zna kada će čitava emisija biti dostupna na društvenim mrežama.

"Njegova ocjena može imati ogroman uticaj na moje životno djelo" Inače, Rimac je ranije priznao da se plašio Harisovog testa i da ga je odlagao koliko god je mogao.

"To je kao školski ispit za koji vježbaš danonoćno pet godina i samo je jedan pokušaj. Njegova ocjena može imati ogroman uticaj na moje životno djelo. Dakle, to nije mala stvar", rekao je početkom septembra Rimac.

Kris Haris jedno je od najčuvenijih automobilskih imena. Poznat je po tome što u testovima nastupa bez predrasuda, ali i bez ikakvih kompleksa pred velikima.

Pamti se i njegov "nesporazum" s Ferrarijem. Naime, nakon što je objelodanio da za testiranje dobija specijalno pripremljene automobile kako bi u Ferrariju bili sigurniji da će dobiti pozitivne ocjene, iz te italijanske kompanije su Harisu zabranili testiranje bilo kojeg Ferrarijevog modela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije