Mogućnosti

Turski automobil sa jednim punjenjem pređe 500 km

Turski automobil sa jednim punjenjem pređe 500 km
Foto: Anadolija | Turski automobil sa jednim punjenjem pređe 500 km

TOGG garantuje da će automobil imati autonomiju od 500 kilometara sa jednim punjenjem baterija i da će punjenje do 80 odsto kapaciteta trajati samo pola sata.

Testiranje prototipa prvog turskog automobila na električni pogon - TOGG, napreduje u skladu sa planovima. Uprava TOGG-a, odnosno turske Inicijativne grupe za automobile, objavila je da su obavljena aerodinamička i aeroakustička testiranja vozila.

Procesi testiranja prototipa našeg vozila napreduju u skladu sa planovima. Obavljena su sva aerodinamička i aeroakustička ispitivanja TOGG-a - navela je kompanija, uz objavljivanje fotografije svog automobila.

Električni terenac, o kome su njemački mediji pisali kao budućem "velikom izazovu i konkurenciju automobilima u svojoj klasi, među kojima su modeli Tesle i Volkswagena", sa proizvodnih traka će početi da silazi u posljednjem kvartalu 2022. godine.

Planirana je godišnja proizvodnja od 175.000 vozila, za šta će biti angažovano 4.300 radnika, prenosi Anadolija.

TOGG garantuje da će automobil sa jednim punjenjem baterije moći da pređe više od 500 kilometara, kao i da će punjenje baterije do 80 odsto trajati samo pola sata.

Takođe, turski proizvođač ističe da će se njegovi terenci prodavati po "konkurentnoj cijeni".

Na početku proizvodnje domaći udio će iznositi 51 odsto, a plan je da do 2025. godine taj procenat dostigne 68 odsto. Do 2030. godine planirana je proizvodnja električnih, ali i sa njima povezanih pet različitih modela automobila.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije