Moto sport

Ferstapen: Brazilci izvinite, ponijele su me emocije

Ferstapen: Brazilci izvinite, ponijele su me emocije
Ferstapen: Brazilci izvinite, ponijele su me emocije

Vozač Red Bula Holanđanin Maks Ferstapen se izvinio brazilskim navijačima u Formuli 1 poslije neprimjerenog komentara prošlog vikenda koji je izrekao na račun vozača Vilijamsa Felipea Mase.

Ferstapen je poslije kvalifikacija na stazi Sakir u Bahreinu bio nezadovoljan jer je smatrao da mu je Brazilac uništio pripremu pred brzi krug u posljednjem djelu, time što je u posljednjoj krivini prošao sa njegove unutrašnje strane.

Holanđanin je kasnije, kao odgovor na pitanje da li namerava da razgovara sa Masom o incidentu, imao zanimljivo obrazloženje.

"Pa, on je Brazilac, tako da nemamo šta da diskutujemo", rekao je Ferstapen, ali je uslijedila bura kritika, pa je Holanđanin povukao ručnu.

"Ja sam strastven vozač, bio sam veoma razočaran svojim nastupom u kvalifikacijama i rekao sam nešto ponesen emocijama što je izvučeno iz konteksta. Želim da se izvinim svim Brazilcima, koji su se našli uvrijeđeni. Jedva čekam da ponovo vozim u vašoj zemlji", rekao je Ferstapen.

Ferstapen je kvalifikacije u Bahreinu završio na šestom mjestu, ali trku nije okončao pošto je izletio sa staze u 11. krugu.

Vezana vijest: Masa Ferstapenu: Pazi šta pričaš o Brazilcima

(sportklub.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije