Moto sport

U Sarajevo stigao šampionski F1 bolid RB7

U Sarajevo stigao šampionski F1 bolid RB7
Foto: Red Bull | U Sarajevo stigao šampionski F1 bolid RB7

Sarajevo će 9. juna biti domaćin spektakularnog događaja Red Bull Showrun, a najveću pažnju će zasigurno privući bolid Formule 1, koji će voziti slavni britanski vozač David Coulthard.

Riječ je o bolidu RB7 ekipe Red Bull Racing, koji je stigao u Sarajevo.

Nakon dugog putovanja iz Poljske, gdje je obavio još jednu svoju misiju, slavni RB7 je stigao u Bosnu i Hercegovinu, odnosno u Sarajevo, dopremljen u specijalnom i prepoznatljivom kamionu zajedno s pratećom opremom.

S obzirom na činjenicu da će jedan od najdominantnijih bolida u istoriji Formule 1 boraviti nekoliko dana u Sarajevu, te u nedjelju osloboditi svoju snagu i gromoglasni zvuk na sarajevskom asfaltu, biće potrebno servisiranje i priprema kako bi Coulthard izveo svoj performans, koji željno očekuju brojni fanovi Formule 1 u BiH, ali i svi ljubitelji adrenalina i dobre zabave.

Riječ je o bolidu koji je ekipa Red Bull Racinga koristila 2011. godine, a koji je predstavljen na stazi Ricardo Tormo nedaleko od Valencije.

Ovaj bolid je naslijedio izuzetno uspješni RB6, koji je osvojio dvostruku krunu 2010. godine, ali je donio i poboljšanja kojim su prevaziđeni brojni tehnički izazovi. Rezultat timskog rada u Red Bull Racingu bio je moćni RB7, jedan od najdominantnijih bolida u istoriji Formule 1. Ovaj bolid je takođe donio ekipi iz Milton Keynesa titule u poretku vozača i konstruktora, što je bila druga dupla kruna za ovaj tim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije