Auto zanimljivosti

G klasa dobila potenciju u imenu

G klasa dobila potenciju u imenu
Foto: Mercedes | G klasa dobila potenciju u imenu

Mercedes G klasa je odavno puno više od radnog terenskog vozila, posebno kada uđete u segment s AMG-ovim potpisom.

A tu se sada našao poseban 4×4² model koji za osnovu uzima AMG-ovu izvedbu, konkretno G63. Prevedeno to znači da s jedne strane imate nezaustavljivog terenca koji zahvaljujući portalnim osovinama nudi pogled mosnih dizalica, a s druge 4.0 V8 biturbo motor kojem snage nikad nije nedostajalo. 

To je još jedan u nizu dodatno podignutih specijalnih izvedbi, a ova će se moći raspoznati po karoserijskim preradama u vidu dodatnih obruba blatobrana ispod kojih se nalaze 22-inčne felge. Tu je i dodatna krovna LED rasvjeta, pa i brojni detalji od karbona. Konačno, vlasnik ovdje dobija rezervni točak punih dimenzija, ponosno zakačen na stražnja vrata. 

Motor nije dotjerivan, a razlog je jer nije bilo potrebe. Ionako je s 585 KS i 850 Nm osjetno snažniji od prethodnika, ali i više nego dobra podrška za savladavanje terena. U tom slučaju mogućnosti su prilazni ugao od čak 45 stepeni, visina podnice na 351 mm te mogućnost prelaska vodene prepreke dubine do 910 mm. Impresivno, čak i za jednu G klasu. 

Cijena još nije poznata, ali svi zainteresovani moraju biti brzi. Redizajn je blizu, kao i dolazak električnog EQG-a pa je pitanje koliko dugo će se ova izvedba zadržati u prodaji. U svakom slučaju, 250.000 evra je dobar orijentir.

(Index)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije