Auto zanimljivosti

Pratite nas na Google news

Otkrivena nevjerovatna kolekcija od preko 300 vrjednih automobila

Otkrivena nevjerovatna kolekcija od preko 300 vrjednih automobila
Foto: N.N. | Otkrivena nevjerovatna kolekcija od preko 300 vrjednih automobila
N.N.

Nevjerovatnu kolekciju od preko 300 automobila koja se nalazi u SAD svi zainteresovani mogu da pogledaju zahvaljujući Youtube kanalu “Ammo nyc”, a kako se navodi pripadaju kolekcionaru koji je počeo da ih prikuplja prije više od 40 godina.

Među četvorotočkašima, od kojih mnogi nisu voženi preko 30 godina, ima i veoma vrijednih klasičnih modela. Tu se tako može pronaći i Bizzarrini P538, za koji se procjenjuje da vrijedi skoro milion dolara. Kolekcija obuhvata i neke klasične modele iz američke auto-industrije, kao što su Oldsmobile Hurst, Plymouth Superbird, ali i luksuzne automobile marke Rolls-Royce.

Ljubitelj automobila koji je decenijama prikupljao ova vozila gajio je veliku naklonost prema sportskim modelima iz SAD, među kojima su Ford GT, Dodge Charger, Chevrolet Camaro i Chevrolet Corvette.

Tu su još i Ford Pinto, Shelby GT500 Convertible, ali i BMW Z3 - svi sa veoma malim kilometražama.

Ferrari 308 je samo jedan od mnogih supersportskih klasika iz ovog skladišta, a društvo mu prave primjerci i Porschea 911, kao i SUV Lamborghini LM 002. Ovo je samo djelić ogromne kolekcije koja je smještena u tri objekta.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije