Auto zanimljivosti

Ruska verzija "Genšera" sije strah

Ruska verzija "Genšera" sije strah
Foto: Printscreen YouTube | Ruska verzija "Genšera" sije strah

Mercedes W140 je po mnogima najupečatljivije izdanje S klase, a u našim krajevima poznat je kao Genšer ili najbolja Mercedesova limuzina. Ruska verzija je pak ultimativna zvijer koja se ne boji sići sa asfalta.

Rusi su poznati kao majstori improvizacije, a to je posebno vidljivu u svijetu automobila gdje su spremni na sve kako bi stigli do cilja. U vrijeme kad su G klasa, pa i Unimog suviše mirnodopski raspoloženi, ali i realno preskupi, moguće je stvoriti unikatnu zvijer koja će uz osjetno manja inicijalna ulaganja uroditi plodom, Mercedesom koji baš nikada ne ostaje neprimijećen.

Pritom je potrebno podosta znanja i vremena, jer razvoj i izrada ovakvog terenca traje ni više ni manje nego tri godine. Nijemci i Rusi su se ovaj put ujedinili, a to znači kako se neko sjetio Genšera u S500 izvedbi postaviti na osnovu ruskog vojnog vozila, modela GAZ 66.

Stvorena je divlja zvijer pokretana serijskim 5.0 V8 benzincem s 320 KS, a na raspolaganju su blokada diferencijala i dodatno unaprijeđene kočnice legendarnog GAZ-a. Apokaliptični nastup začinjen je čeličnim panelima i ogromnim Mickey Thompson gumama. Najkraće rečeno, ovom mečkom prepreke se ne zaobilaze, već ih se doslovno gazi i prelazi.

Pogledajte video koji vodi kroz izradu vozila, ali i upoznavanje s njegovim sposobnostima.

(index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije