Auto zanimljivosti

Šta Putin ima u garaži

Šta Putin ima u garaži
Foto: Tanjug/AP arhiva | Šta Putin ima u garaži
N.N.

Prema spisku imovine ruskog predsjednika koji je objavio Kremlj, Vladimir Putin ima garažu od samo 18 m2 sa tri automobila i prikolicom.

Automobili nisu ništa posebno, jer postoje dva GAZ-a i Lada Niva. Što se tiče prikolice, ona služi kao osnova za integraciju šatora za kampovanje.

Dva GAZ-a su M21 Volga, limuzina proizvedena od 1955. do 1970. u Gorkom i bila je prilično avangardna u to vrijeme.

Naime, to je jedan od prvih automobila koji je opremljen motorom od 75 konjskih snaga u potpunosti napravljenim od aluminijuma i uparen sa automatskim mjenjačem.

Pored njih je ruska ikona, poznatija od Nevskog prospekta, velika Lada Niva kupljena 2009. godine. Prema fotografijama koje kruže internetom, radi se o dobro opremljenoj verziji, sa off-road oduškom, dodatnom zaštitom za karoseriju, vidljivo rađenim felnama po mjeri.

S druge strane, automobil nema svoj originalni motor, Vladimir Putin je više volio da Opelov motor ima malo više konjskih snaga ispod haube. Čini se da u slobodno vrijeme Vladimir Putin više voli kampovanje nego opuštanje u prijatnim odmaralištima na moru.

U njegovoj garaži nalazimo i prikolicu Skif sa tendom na uvlačenje.

Gledajući fotografiju postavlja se pitanje da li je predsednik Putin ikada postavio šator i spavao u njemu. Možda ne jedan od njegovih izleta u sibirske vode kada lovi štuke, šapuće tigrovima i igra pasijans sa medvedima.

(b92)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije