Agrar

Regresirano dizel gorivo za 61 poljoprivrednika

Regresirano dizel gorivo za 61 poljoprivrednika
Foto: Arhiva/Ilustracija | Regresirano dizel gorivo za 61 poljoprivrednika

Regresirano dizel gorivo na šamačkom području u šestom obračunu za ovu godinu, koji je dostavilo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, dobiće 61 poljoprivredni proizvođač, dok je ukupan broj poljoprivrednika u svih šest obračuna koji će dobiti dizel gorivo 433.

Ministarstvo je Odjeljenju za privredu i inspekcijske poslove u opštini Šamac dostavilo šesti obračun regresiranog dizel goriva, a kupovina se može izvršiti od 1. marta do 15. novembra na benzinskim pumpama.

U obavještenju je navedeno da regresirano dizel gorivo ostvaruju registrovana poljoprivredna gazdinstva koja su Agenciji za posredničke, informatičke i finansijske usluge prijavili doprinose u Poreskoj upravi i platili protivgradnu zaštitu, prema odobrenim spiskovima koji se nalaze na internet stranici opštine Šamac.

Odobrena količina regresiranog dizel goriva za proljetne i jesenje radove u ovoj godini iznosi do 100 litara goriva po hektaru za sve biljne kulture.

Korisnici regresirano dizel gorivo kupuju po maloprodajnoj cijeni umanjenoj za iznos regresa od 0,75 KM po litru.

Zahtjev za ostvarivanje prava na regres za dizel gorivo korisnici, nakon evidentiranja i protokolisanja, preuzimaju u prostorijama Opštinske uprave Šamac od 7.00 do 15.00 časova, a korisnici mogu preuzeti zahtjeve i dobiti detaljnije informacije u Odjeljenju za privredu i inspekcijske poslove, u kancelariji broj 10. 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije