Analize

Ogroman pad prihoda Trampovih hotela

Ogroman pad prihoda Trampovih hotela
Foto: Tanjug/AP | Ogroman pad prihoda Trampovih hotela

Prihodi najpoznatijih hotela bivšeg američkog predsjednika Donalda Trampa pali su prošle godine, kada je pandemija virusa korona snažno pogodila privredu, pokazuje finansijski izvještaj objavljen u srijedu, posljednjeg dana njegovog mandata.

Trampov "International Hotel" u Vašingtonu je zaradio 15.1 milion dolara u 2020. i u prve tri sedmice 2021. godine, pokazuje Trampov izvještaje. To je 62.7 odsto manje nego 2019.

Slično je i s Trampovim nekretninama u Las Vegasu kojima je prihod pao 60.5 odsto na 9.2 miliona i s njegovim golf igralištem na Floridi, T"rump National Doralom" čiji su prihodi za 42.7 odsto manji i iznose 44.2 miliona dolara.

Mar-a-Lago u plusu

Rijetka svjetla tačka je Trampov klub Mar-a-Lago u Palm Biču na Floridi, gdje će živjeti nakon što je otišao iz Vašingtona. Prihodi tog resorta, u kojem je Tramp povremeno primao političke saveznike i strane uzvanike, skočili su prošle godine 13 odsto na 24.2 miliona dolara.

Redovan finansijski izvještaj koji je Tramp morao ispuniti nudi jedan od najpotpunijih uvida u finansije nekretninskog milijardera koji je uporno odbijao da objavi svoje poreske prijave, uprkos tome što je to bila uobičajena praksa ranijih predsjednika.

Mora vratiti pet kredita

U izvještaju na 79 stranica navedene su pojedinosti od udjela u kompanijama do toga koliko je novca primio kao član Screen Actors Guilda, udruženja filmskih i televizijskih radnika i izvođača. Ono uključuje i poklone koje je Tramp dobio kao predsjednik, među njima pojas Ultimate Fight prvenstva vrijedan 650 dolara koji je dobio od Kolbija Kovingtona, borca i Trampovog pristalice.

Izvještaj sadrži i obaveze Trampovih kompanija, uključujući pet kredita od kojih je svaki vrijedan najmanje 50 miliona dolara. Većina njih dospijeva u iduće četiri godine.

(Index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije