Privreda

11,3 miliona podsticaja za povećanje plata u Srpskoj

11,3 miliona podsticaja za povećanje plata u Srpskoj
Foto: Ustupljena fotografija | 11,3 miliona podsticaja za povećanje plata u Srpskoj

BANJALUKA - Sredstva podsticaja za povećanje plata radnika za peti obračunski period od 11,3 miliona KM, isplaćena su privrednim subjektima u Srpskoj.

Vladi RS je na današnjoj sjednici usvojila informaciju o provođenju postupka dodjele podsticaja za povećanje plate radnika sa efektima dodijeljenih podsticaja za period jul-decembar 2021. godine.

"Najveći iznos podsticaja isplaćen je privrednim subjektima iz prerađivačke industrije u iznosu od 4,9 miliona KM, a najznačajni efekat podsticaja je povećanje plata radnika za 29,6 odsto u odnosu na period početne plate kod privrednih subjekata koji su ostvarili pravo na podsticaj", navode iz Vlade, gdje dodaju da je Vlada upoznata i sa Informacijom o potrebi hitne  sanacije i rekonstrukcije vodnih objekata u Banjalucia, Prijedoru, Gradišci, Laktašima i Srpcu.

"Ministarstvo finansija i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS zaduženi su da obezbjede neophodna sredstva od 3,1 miliona KM, sa uračunatim PDV-om, za provođenje ovih aktivnosti", navode iz Vlade RS i dodaju da su "Vode Srpske" zadužene da provede postupak javnih nabavki.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije