Privreda

Abazović: Država ponovo preuzima objedinjenu Luku Bar

Abazović: Država ponovo preuzima objedinjenu Luku Bar
Foto: Facebook/Arhiva | Abazović: Država ponovo preuzima objedinjenu Luku Bar
Tanjug

​PODGORICA - Premijer Crne Gore Dritan Abazović saopštio je večeras da ta država ponovo preuzima objedinjenu Luku Bar, javlja portal "Vijesti".

"Ispravljamo greške prethodnika. Luka Bar će biti generator privrednog razvoja Crne Gore", napisao je Abazović na Telegram kanalu.

On je naveo da je danas, zajedno sa ministrom finansija Aleksandrom Damjanovićem, počeo pregovore sa rukovodstvom turske kompanije "Port of Adria" koja upravlja dijelom Luke Bar.

Sastanku su ispred "Port od Adria" prisustvovali Mehmet Kutman, predsjednik i Sedat Kara, izvršni direktor turske kompanije.

Abazović je, kako je saopšteno iz Vlade, kazao da država ima namjeru da objedinjenu Luku Bar vrati u državno vlasništvo i da, uz ozbiljan plan i uspješno poslovanje ona ostvaruje mnogo veće prihode nego što je to dosad bio slučaj.

"Na dobrom smo putu da zaokružimo ovu transakciju i da ovu važnu imovinu vratimo u državno vlasništvo", rekao je Abazović.

On je ocijenio da se prethodna odluka o segmentaciji Luke Bar "pokazala kao potpuno promašena politika" i da vlada ima veliku ambiciju da objedinjenu Luku Bar učini generatorom privrednog razvoja koji će promijeniti cijelu Crnu Goru.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije