Privreda

Pratite nas na Google news

Aerodrom Frankfurt oborio rekord, 70 miliona putnika u prošloj godini

Aerodrom Frankfurt oborio rekord, 70 miliona putnika u prošloj godini
Foto: Tanjug / AP | Aerodrom Frankfurt oborio rekord, 70 miliona putnika u prošloj godini
Anadolija

BERLIN - Najveći njemački aerodrom u Frankfurtu oborio je rekord s više od 70 miliona putnika u prošloj godini.

Prema informacijama na veb-stranici Fraport kompanije, koja radi pri aerodromu u Frankfurtu, broj putnika koji su prošli kroz aerodrom u Frankfurtu u prošloj godini porastao je za 1,5 posto u odnosu na godinu ranije.

U prošloj godini oborili su rekord sa 70,5 miliona putnika. Međutim, broj putnika iz decembra prošle godine manji je za 1,2 posto u odnosu na isti period 2018. godine.

Aerodrom u Antaliji u prošloj godini koristilo je 35,5 miliona putnika, što je povećanje od 10 posto. Povećanja putnika u prošloj godini zabilježena su i na aerodromu Pulkovo u St. Peterburgu i kineskom Xi.

Njemačko udruženje aerodroma (ADV) očekuje da će se broj aviona koji koriste ovaj aerodrom, ove godine smanjiti za 2,9 posto, a broj putnika za 0,7 posto.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije