Privreda

Aerodrom Morava počeo sa radom

Aerodrom Morava počeo sa radom
Foto: mgsi.gov.rs | Aerodrom Morava počeo sa radom

KRALJEVO - Letom iz Kraljeva za Beč, u Srbiji je danas počeo sa radom i treći međunarodni aerodrom, Morava kod Kraljeva, a ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović kaže da će se nastaviti sa ulaganjem u avio saobraćaj.

"Posle Beograda i Niša, danas je počeo da radi treći međunarodni aerodrom u Srbiji, Morava kod Kraljeva. Za građane centralne Srbije ovaj aerodrom će biti od velikog značaja, a očekujem da će naša avio kompanija ''Er Srbija'' imati još letova sa aerodorma Morava", istakla je Mihajlovićeva, koja je i potpredsjednica Vlade Srbije.

Ona dodaje da je do sada u ovaj aerodrom uloženo više od 25 miliona evra kako bi bio osposobljen po svim avio standardima.

"Ono što nas očekuje jeste izgradnja nove infrastrukture na aerodromu Morava kako bismo napravili centar za kargo avio saobraćaj u Srbiji", rekla je Mihajlovićeva, navodi se u saopštenju resornog ministarstva.

Navela je da je plan da se izgrade potpuno nova pista i svi prateći sadržaji što je, dodala je, investicija od oko 100 miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije