Privreda

Aerodrom u Sidneju uveo tihi terminal

Aerodrom u Sidneju uveo tihi terminal
Foto: Ilustracija | Aerodrom u Sidneju uveo tihi terminal

S obzirom na promet, protok ljudi i sve ostalo, kada je riječ o aerodromima obično se govori o bučnim mjestima, a jedan aerodrom u Sidneju odlučio je ponuditi novu mogućnost relaksacije za svoje goste.

Naime, sidnejski aerodrom značajno je smanjio broj najava na internacionalnom terminalu T1, a sve u svrhu sprovođenja plana tzv. tihog terminala, koji bi trebalo da pomogne putnicima da se osjećaju bolje i ugodnije dok čekaju let.

"Putnici će se od danas moći opuštati, a da im odmor ne prekidaju stalne najave", rekao je direktor aerodroma Geof Kulbert. On je dodao da uvijek traže način kako da čekanje na aerodromu učine što ugodnijim iskustvom za putnike pa su odlučili da isprobaju i ovo.

Ovaj potez pokazuje kako se australijski aerodrom pridružio mnogim drugim širom svijeta koji svaki na svoj način brinu kako najbolje relaksirati putnike. Neki od takvih aerodroma su u Dubaiju, Hong Kongu i Helsinkiju. Inicijative se obično sprovode u dogovoru s kompanijama, kako ipak let ni u jednom trenutku, zbog neinformisanosti, ne bi došao u pitanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije