Privreda

"Agromix" najavljuje nove investicije

"Agromix" najavljuje nove investicije
Foto: Srna | "Agromix" najavljuje nove investicije

DOBOJ - Dvije stotine tona stočne hrane dnevno proizvodiće kompanija "Agromix" od 1. januara naredne godine, što je respektabilna količina za bh. tržište.

To je danas poručio Edin Jabandžić, suvlasnik "Agromixa", te najavio nove investicije.

"Mi planiramo raditi novu mješaonicu stočne hrane u 2023. godini koja bi trebalo da ima 500 tona dnevno kapaciteta i što bi trebalo da bude najveća mješaonica stočne hrane u BiH", kazao je Jabandžić.

Kompaniju "Agromix" posjetio je Staša Košarac, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara BiH, u društvu sa Borisom Jerinićem,  gradonačelnikom Doboja.

"Raduje me posjeta 'Agromixu', preduzeću iz Doboja čiji je većinski vlasnik postao 'Madi', kompanija koja je investirala blizu deset miliona KM u samo jednoj godini, u vrlo kratkom periodu. Raduje me da su zadržali sva radna mjesta i da je kapacitet 'Agromixa' takav da treba novih radnika", kazao je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Tokom sastanka govorilo se i o izgradnji kafilerije za animalni otpad koja u BiH trenutno ne postoji.

"Moja procjena je da je lokacija izvanredna kada je u pitanju Doboj i da ću u tom konktekstu sa resornim ministrom Borisom Pašalićem već iduće sedmice razgovarati s obzirom na činjenicu da je grad Doboj spreman da uđe u taj proces.

Naravno, to je podržano i od strane 'Madija' iz FBiH i 'Agromixa' s jedne strane, i ono što sigurno nećemo zaboraviti je geografski položaj nekih drugih proizvođača, tako da razmišljamo o tzv. otkupnim stanicama, odnosno sabirnim stanicama koje ćemo širom BiH izgraditi, a da centrala te kafilerije bude u Doboju, s obzirom na činjenicu da je Doboj, rekao bih, najbliži gotovo najvećim, najznačajnijim proizvođačima u BiH", izjavio je Staša Košarac, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara BiH.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije