Privreda

"Alumina" iz Zvornika najuspješnije veliko preduzeće u Srpskoj

"Alumina" iz Zvornika najuspješnije veliko preduzeće u Srpskoj
Foto: Srna | "Alumina" iz Zvornika najuspješnije veliko preduzeće u Srpskoj

BANJALUKA - Komanija "Alumina" iz Zvornika osvojila je prvo mjesto u kategoriji najuspješnijih velikih privrednih društava u Republici Srpskoj u prošloj godini, u okviru manifestacije koju je u Banjaluci organizovala Privredna komora Srpske.

Priznanje u ovoj kategoriji osvojila su i preduzeća "Mlijekoprodukt" iz Kozarske Dubice i preduzeće "Sim tehnik" iz Kotor Varoša, a nagrade im je uručila predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović.

U okviru manifestacije "Izbor najuspješnijih u privredi Republike Srpske za 2018. godinu", u kategoriji srednjih preduzeća najuspješnija su "Vendom" iz Laktaša, "Raševići" iz Bijeljine i "Telegrup" iz Banjaluke, kojima je nagrade uručio predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković.

Predsjednik Privredne komore Republike Srpske Borko Đurić uručio je nagrade u kategoriji malih privrednih društava, a nagrađeni su "Farmavit" iz LJubinja, "King" iz Doboja, "Vladrag" sa Pala, "Kromeks" iz Prijedora i "Tanasić" iz Bijeljine.

Preduzeća koja su imala značajnu investiciju i doprinijela zapošljavanju su "Dermal R" iz Kotor Varoša, "Kolektor CCL" iz Laktaša i "Boksit" iz Milića, a priznanja im je uručio ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević.

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević je nagrade za doprinos razvoju korporativne društvene odgovornosti u prošloj godini uručio "M:telu" iz Banjaluke, "Miri" iz Prijedora i Mljekari "Pađeni" iz Bileće.

U kategoriji za doprinos razvoju ženskog preduzetništva nagrađeni su direktor kompanije "Mikropek" iz Banjaluke Željka Krkoška, direktor kompanije "RS silikon" iz Mrkonjić Grada Jelena Kuridža, te direktor kompanije "Sim prom" iz Dervente LJiljana Subotić, a nagrade im je uručio član stručne komisije Jasmin Komić.

Posebno priznanje za ostvareni izvoz u prošloj godini dodijeljeno kompaniji EFT Rudnik i termoelektrana "Stanari", a za doprinos razvoju turizma pripalo je Olimpijskom centru "Jahorina".

Za otvaranje malih linija i povezivanje Republike Srpske sa značajnim evropskim destinacijama posebno priznanje dodijeljeno je "Aerodromima Republike Srpske".

Posebno priznanje za internacionalizaciju poslovanja privrednih subjekata iz Republike Srpske dodijeljeno je "Elnos grupi" iz Banjaluke, a za doprinos privrednom razvoju izrazito nerazvijenih opština preduzeću "Termal int" iz Lopara.

Posebna priznanja uručila je ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije