Privreda

Amazon odabrao svoje drugo sjedište

Amazon odabrao svoje drugo sjedište
Foto: N.N. | Amazon odabrao svoje drugo sjedište

NJUJORK - Gigant u elektronskoj trgovini "Amazon" saopštio je danas da je za svoje drugo sjedište odabrao dvije lokacije u Sjevernoj Americi - u okolini Njujorka i Vašingtona.

Na obje lokacije, označene kao "HQ2", smještena na Long Ajlendu, u njujorškom okrugu Kvins, kao i u okrugu Arlington, na sjeveru Virdžinije, u široj okolini Vašingtona, biće izgrađene kancelarije za oko 25.000 ljudi, prenjela je agencija Rojters.

Amazon planira da potroši pet milijardi dolara na razvoj ta dva centra kompanije, čije je sjedište, inače, u Sijetlu.

"Ove dvije lokacije će nam omogućiti da privučemo vrhunske talente, koji će nam pomoći da nastavimo sa inovacijama u godinama koje dolaze", naveo je u saopštenju izvršni direktor Amazona Džef Bezos.

Amazon je, kako je navedeno, odabrao Nešvil za "centar izuzetnosti" sa 5.000 radnih mjesta, a baviće se transportom, snabdijevanjem i drugim aktivnostima.

Kako je istaknuto, planira se da zapošljavanje u tim novim centrima kompanije započne iduće godine.

Amazon je dobio 238 prijava poslatih iz mnogih mesta širom Severne Amerike, u cilju da baš ona budu odabrana kao drugo sedište Amazona.

Više gradova i država obećavalo je u svojim ponudama milijarde dolara poreskih i drugih olakšica ako bi postali takozvano sedište "HQ2".

Amazon se ipak opredjelio da svoje drugo sjedište podjeli između finansijske i političke prjestonice SAD.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije