Privreda

Pratite nas na Google news

Ante Rezić imenovan za v.d. direktora "Aluminija"

Ante Rezić imenovan za v.d. direktora "Aluminija"
Foto: Fena | Ante Rezić imenovan za v.d. direktora "Aluminija"
Fena

MOSTAR - Na današnjoj sjednici Nadzornog odbora Aluminija d.d. Mostar dužnosti je razriješen dosadašnji direktor (jedini član Uprave) Dražen Pandža, dok je za vršitelja dužnosti direktora Društva na period od tri mjeseca imenovan Ante Rezić iz Mostara.

Ante Rezić rođen je 1956. godine u Mostaru. Nakon osnovne i srednje škole, 1975. godine odlazi na Studij elektrotehnike u Zagrebu, gdje je i diplomirao 1979. godine, a doktorirao 1995. godine. Od 1979. do 1996. godine radi u Elektrotehničkom institutu u Zagrebu, gdje se bavim znanstveno- istraživačkim radom.

Godine 1996. dolazi u Aluminij d.d. Mostar gdje je i sada, a od te godine takođe je i spoljnji saradnik na Fakultetu strojarstva, računarstva i elektrotehnike.

"Ante Rezić radnik je s bogatim iskustvom u Aluminiju d.d. Mostar i to na funkcijama od glavnog tehnologa za elektro-uređaje, predstavnika Uprave za sustave upravljanja pa do direktora Sektora energetike, informatike i sustava upravljanja", saopšteno je iz "Aluminija".

Podsjetimo, proizvodni pogoni mostarskog "Aluminija" zaustavljeni su 10. jula 2019. nakon što je preduzeće iskopčano s električne mreže zbog nagomilanih dugova.

Početkom septembra od nekadašnjih 900 zaposlenika njih 600 dobilo je otpremnine i rješenja o prestanku radnog odnosa, a do kraja 2019. godine rješenja su dobili i preostali radnici.

Skupština dioničkog društva Aluminij d.d. Mostar trebala bi 21. februara odlučivati o ponudi izraelsko- kineskog konzorcija M. T. Abraham Group S.A o zakupu dijela imovine društva Aluminij d.d. Mostar.

Vlada Federacije BiH najveći je pojedinačni vlasnik Aluminija s 44 odsto dionica koliko imaju i mali dioničari, dok je Vlada Republike Hrvatske vlasnik preostalih 12 odsto dionica.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije